Trustpilot
Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: 'Vi to' - tegneprocessen

'Vi to' - tegneprocessen
hanløve

'Vi to' - tegneprocessen

Jeg er begyndt på et fantastisk samarbejde med en rigtig dygtig fotograf, som hedder Frank Rønsholt. Vi fandt hinanden gennem instagram. Han spurgte om jeg kunne have lyst til at tegne et billede som han havde taget af en af de gamle hanløver i Zoologisk Have i København. 

Og selvfølgelig ville jeg det! Det er de mest skønne øjeblikke som han fanger med sit kamera. Han fanger dyrene som jeg ville tegne dem, så det er derfor et meget unikt samarbejde.

Jeg tegnede hanløven og hans unge, mens jeg sad i mit tegneværksted i Tivoli.

Processen

En grov skitse er første trin for at få styr på den lidt skæve vinkel af hanløven. Og dernæst ungen.
Den grove skitse bliver altid defineret ud fra nogle simple former som hjælper mig med at få placeringer og proportioner nogenlunde på plads. Jeg går aldrig i gang med detaljer i starten af processen. Det kræver for meget at skulle observere og koordinere min hånd samtidigt.

Når den grove skitse er tilfredsstillende, så kan jeg gå i gang med at sætte de mange blækstreger. Jeg starter med øjnene og resten af hovedet for at sikre mig at det bliver som det skal. Jeg fortsætter sjældent med en tegning, hvis dyrets personlighed ikke fanges i øjnene.

Dernæst tegner jeg første lag af tegningen. Her definerer jeg pels og manke. Pelsens retning og længde og lokkernes placering på hanløvens hoved.

 

Når det første lag er på plads, så går jeg i gang med de mange lag som skal give kontrast og skygge til motivet.

Ved hanløvens store poter undlader jeg at tegne alt for mange streger, så de kan fremstå lyse og store. Kontrasten til de mange lag i manken skaber en variation som får helheden til at virke endnu mere detaljeret.

Til sidst lægger jeg en skygge under løveungen og de store poter. Jeg gør den ekstra mørk for at skabe tyngde og kontrast.

Og endelig efter mange timers tegnerier er løvefar og unge færdig.

Se 'Vi to' på shoppen HER.

Read more

'Bag of Hope' - et projekt til fordel for flygtninge
hjælp

'Bag of Hope' - et projekt til fordel for flygtninge

Jeg har fået tilladelse af Michael Drost-Hansen til at anvende et af hans meget kendte billeder til at udearbejde en illustration. Illustrationen skal anvendes til et projekt i samarbejde med North...

Læs mere
Samarbejde med ZOO.
zoo københavn

Samarbejde med ZOO.

Det har været den vildeste oplevelse at få lov til gengive dyrene fra ZOO København med min streg. Jeg har været så heldig at få adgang til den dygtige Frank Rønsholts samling af fantastiske billed...

Læs mere